#izgalmasan sokszínű  #trendteremtő  #hiteles  #tartalmas  #umami

K I K   V A G Y U N K   É S   M I É R T   C S I N Á L J U K ?

Van egy régi gőzmalom Veresegyházon, ahol Novotny Antal – a tulajdonos – 9 éve egy olyan éttermet álmodott, ahol az ételnek értéke van, az evés varázslat, szertartás, mármár imádság. Az ízek visszarepítenek a rég elfeledett hagyományokhoz, gyerekkori emlékeinkhez – modern, újragondolt köntöst öltve.

Tóni célja az volt, hogy fellebbentse a megporosodottnak hitt fátylat a századelős vidéki ételekről, hogy az ide betérő vendégek újra felfedezhessék és értékelni tudják azt a hatalmas kincset, ami itt van bennünk, az ételeinkben, hagyományainkban. Azért, mert valami régi, nem eldobnunk kell, hanem újra felfedeznünk és a mai kor igényeire szabva visszaépítenünk a mindennapjainkba.

Színes és izgalmas gasztrokultúránk megismertetése itt a cél, értékteremtés, valódi tartalom, egy oktató jellegű, ismeretterjesztő munka. Észrevétlenül, de határozottan. Az étteremben nincs sült krumpli és rántott sajt, sem kóla. Cserébe viszont van házi málnaszörp és vargányás derelye, amúgy meg szalmából van a kerítés, fűszernövények nőnek a kert faládáiban és a régi gőzmalom konyhájában frissen sül a kenyér.

Tóni gasztrokultúra iránt érzett olthatatlan kíváncsisága…na és a humora, embersége fűti és viszi előre ezt a munkát. Ez lelkesíti a csapatot, ez teszi különlegessé a helyet és ez ad olyan végtelen célt mindannyiunknak, ami túlmutat mindenen.

Szeretnénk, ha ezt a tüzet és tapasztalatot minél több embernek adhatnánk át, mutathatnánk meg.

Ezek vagyunk mi!